Ένας σπάνιος συνδυασμός βουνού και θάλασσας!

 
 

 

Το βουνό Πήλιο βρίσκεται στην περιοχή της Θεσσαλίας, στην κεντρική Ελλάδα, ανάμεσα στον κόλπο του Παγασητικού και στο Αιγαίο. Το πλούσιο, γεμάτο χρώματα δάσος του βρίσκεται πάνω από την πόλη του Βόλου.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, εδώ ζούσαν οι κένταυροι, μυθικά πλάσματα που ήταν μισοί άνθρωποι μισοί άλογα, γι’ αυτό είναι ευρέως γνωστό και ως το βουνό των Κενταύρων. Αναφέρεται επίσης ως η θερινή κατοικία των ολύμπιων θεών.

Τα 24 χωριά του Πηλίου, όπως τα ξέρουμε σήμερα, αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κατοχής και από το 1750 και μετά γνώρισαν μια μεγάλη περίοδο οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Με την δική του χαρακτηριστική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα πολλά ήθη και έθιμα του, μια γευστικότατη κουζίνα και μια πλούσια ιστορία στους τομείς των τεχνών και των γραμμάτων, το Πήλιο μπορεί να γοητεύσει κάθε επισκέπτη.

Ο σπάνιος συνδυασμός θάλασσας και βουνού, με τις μαγευτικές παραλίες και τις καλυμμένες με δέντρα πλαγιές, το κάνει ένα κρυμμένο και μαγικό μέρος για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε όλο το χρόνο.